Bistro & Grill Bar WinterFood przy stacji narciarskiej WinterPol, Karpacz, Polska

Stacja narciarska Winterpol, Karpacz, wystawa klocków Lego
Stacja narciarska Winterpol, Karpacz, wystawa klocków Lego, zdjęcie: źródło własne
Ładna pogoda, przygotowane trasy, sprawnie działające wyciągi i zaplecze gastronomiczne to elementy, które zapewnić mają dobrze spędzony czas na stoku narciarskim. W Karpaczu przy stacji narciarskiej Winterpol mamy tego namiastkę. Tłum do wyciągu jest tak duży, że w pewnym momencie przychodzi czas na odpięcie nart i chwilę odpoczynku.

Bistro & Grill Bar WinterFood obsługuje z zmarzniętych, zmęczonych, zgłodniałych. Skupiamy się na części Bistro restauracji będącej pod skrzydłami stoku narciarskiego Winterpolu. Swoją drogą to trudno orzec czy grillowa działa w zimowym sezonie. Zapach pieczonego mięsa i kiełbas nie był odczuwalny.

Dla narciarzy podawane są dania na szybko oraz ciepłe i zimne napoje. Na nas stół trafiają rosół, placki ziemniaczane i pierogi ruski. Wszystkie dania smaczne, optymalnej wielkości, choć może do szczęścia dorzuciłbym z dwie sztuki pierogów więcej.

Do picia herbata i tu również warto podkreślić, że nie żałuje się wrzątku. Jak to w zimie, na stoku, z cytryną zawsze smakuje dobrze.

Jeżeli ktoś chciałby skorzystać z toalety to musi pofatygować się piętro niżej. Do dyspozycji gości jest winda.

Sam wystrój miejsca ustylizowany jest nowocześnie. Trudno mówić tu o góralskim stylu. Zresztą cały Winterpol sprawia wrażenie dążenia w tym kierunku bez podkreślania tradycyjności wzorowanej na innych tego typu miejscach.

Bistro & Grill Bar WinterFood w Karpaczu to miejsce z duchem czasu, z szybką obsługą, zamawiamy samodzielnie przy bufecie gdzie dostajemy specjalny gadżet. W chwili gdy dania są gotowe urządzenie na stole wydaje charakterystyczny dźwięk.

Jak jest w innych porach roku w Bistro & Grill Bar WinterFood? Czy wtedy uświadczyć można dań z grilla? Może kiedyś się przekonam, szczególnie, że opcja szczytu Śnieżki jest wciąż otwarta.
___
Wizyta w Bistro & Grill Bar WinterFood, Karpacz, luty 2018